Wil je graag een nieuwe auto kopen, maar zijn er onvoldoende financiële middelen voorhanden om de auto te betalen? Het afsluiten van autofinanciering is via ons mogelijk. Wij hebben een samenwerkingsverband met DTC Lease. DTC is sinds 2001 gespecialiseerd in het afsluiten van autoverzekeringen en het verstrekken van financieringen in de vorm van een persoonlijke lening, Financial Lease, Operational Lease of Equipment Lease. Elke overeenkomst komt deskundig, zorgvuldig en met oog voor uw persoonlijke situatie tot stand. Maatwerk is voor DTC de standaardnorm.

Een aanvraag indienen is heel simpel, heb je een occasion gezien op onze website, selecteer dan de auto en sroll naar beneden. Daar heb je de optie om een aanvraag in te dienen.

Wij krijgen vaak vragen als ‘wat is een financiering’, ‘wat is Financial Lease’ en ‘wat is het verschil’. Natuurlijk geven wij daar graag duidelijkheid in. 

Allereerst, wat is een financiering?

Kort gezegd is dat het lenen van geld. Daarbij maken we onderscheid tussen een particuliere financiering, geld dat geleend wordt door een particulier ofwel een privépersoon en een zakelijke financiering, waarbij een bedrijf (bijvoorbeeld een BV, NV, eenmanszaak, V.O.F. of ZZP’er) het geld leent.

  • Een particuliere lening wordt ook wel consumptief krediet genoemd. De twee belangrijkste vormen daarvan zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De persoonlijke lening kent een vast maandbedrag, de zogenoemde annuïteit, bestaande uit aflossing en rente. In het begin van de looptijd, die eveneens vast is, bestaat het maandbedrag uit een groot deel rente en een klein deel aflossing, aan het eind is dat andersom. In het begin is het openstaande bedrag immers hoog en wordt dan ook veel rente betaald. Ook het doorlopend krediet heeft een vast maandbedrag, maar de looptijd is variabel. Deze kan wijzigen door een fluctuerende rentestand, tussentijdse geldopname (waardoor het openstaande bedrag toeneemt) of een extra aflossing (kredietsom neemt af).

  • Financial Lease is een zakelijke financiering, zoals ook Operationele Lease en Equipment Lease dat zijn. Een ondernemer schaft er een voertuig of machine mee aan en betaalt het geleende geld gedurende een vaste looptijd met gelijke bedragen (de maandtermijnen) terug. In Financial Lease zitten geen services, zoals reparatie en onderhoud, banden enz.
    Daarvoor is er Operational Lease, dat naast de financiering dus ook het beheer van het voertuig regelt. Ook wel Operationele Service Lease genoemd.

Nu de verschillen tussen een financiering en Financial Lease. De eerste is voor particulieren en de tweede, Financial Lease is een zakelijke aangelegenheid, dat zeiden we al. Bij de particuliere lening zonder onderpand is de kredietnemer vanaf het begin eigenaar van de auto. Bij een particuliere lening met onderpand en Financial Lease verkrijgt de geldlener het juridisch eigendom pas na betalen van de laatste termijn. Wil je het onderpand tussentijds verkopen? Dat mag alleen als de verstrekker van de financiering/lease vooraf toestemming heeft gegeven. In dat geval los je de lening in één keer af voordat de lease zou eindigen.

Bij Financial Lease leen je het aankoopbedrag van een auto. (of een deel daarvan). De leasemaatschappij financiert de aankoop die je in maandelijkse termijnen terugbetaalt. Tijdens de leaseperiode ben je al economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat je verschillende kosten zakelijk kunt aftrekken. Na afloop ben je ook juridisch eigenaar van de auto.

Omdat Financial Lease een zakelijke financiering is, bestaan daar mogelijkheden als renteaftrek, investeringsaftrek en terugvordering van de BTW. Deze fiscale voordelen ontbreken bij de particuliere financiering.

Scroll to Top